Pre Screener

Pre Screener
Prijs: GRATIS
Categorie: Medisch
Geen waarderingen
Plaatsingsdatum: 14 mei 2018
Bedrijf: Acoustic Pioneer
Grootte: 35.46 MB
Versie: 1.0.4
App Type: iPad

Beschrijving

Deze app bevat een aantal leuke games voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder. Terwijl het kind speelt, meten we of er sprake is van gehoorverlies!

Deze Nederlandstalige app mag en kan alleen door LerendBrein opgeleide Acoustic Pioneer Coaches toegepast worden.

Voor ouders en leerkrachten:
Als u vermoedt dat er sprake is van gehoorverlies bij uw kind, ongeacht de uitslag op deze screener, raden we u aan via de huisarts adequate hulp te zoeken om het gehoor nader te laten onderzoeken. De app is zeer zorgvuldig gekalibreerd, maar kan niet meer bieden dan een eerste screening en is niet bedoeld om een specialistisch onderzoek te vervangen.

Mocht de uitslag van de screener een gehoorverlies aanduiden dan raden we u zéker aan via de huisarts adequate hulp te zoeken, om het gehoor nader te laten onderzoeken.

Voor de professional:
Screening op gehoorverlies is een lastig proces, zo heeft de historie laten zien, met name als grote groepen kinderen gescreend moeten worden. Doorgaans vraagt een dergelijke screening om dure apparatuur, een specifieke afname en een registratieprotocol. Dit alles kost veel tijd. Gehoorverlies kan vrij plotseling optreden, waardoor een professional het liefst snel en laagdrempelig wil kunnen her-testen. Daarom hebben we een app ontwikkeld waarmee je gemakkelijk en snel gehoorverlies van beide oren in kaart kan brengen met een gekalibreerde koptelefoon (Koss UR10 stereo koptelefoon) en de resultaten van een kind of groep (ook door de tijd heen) in een overzichtelijk rapport worden weergegeven. Deze screening is gekalibreerd met de Koss UR 10 koptelefoon en screent elk oor tussen de 365 en 4000 Hz. Tonen tussen de 1000 en 4000 Hz en 20 dB HL. Voor 365 Hz op 30 dB HL. Deze app is klinisch getest en heeft de specificiteit en sensitiviteit van een screening met een audiometer. De screening dient altijd uitgevoerd te worden in een rustige omgeving die vrij is van visuele en auditieve afleiding. De screening dient altijd te worden uitgevoerd door een LerendBrein Acoustic Pioneer Coach. Een herhaling van de meting of een doorverwijzing is aangewezen indien er opmerkelijk verlies naar voren komt. Het rapport zal dit vermelden. De app kan op geen enkele manier een specialist op dit gebied vervangen. Als u vermoedt dat er sprake is van gehoorverlies bij uw kind, ongeacht de uitslag op deze screener, raden we u aan via de huisarts adequate hulp te zoeken om het gehoor nader te laten onderzoeken. Bent u als gebruiker van deze app zelf een specialist dan raden we u, bij zorgen, aan diepgaander onderzoek te doen.

Installeren / Bekijk in App Store

Schermafbeeldingen van app


Recensies van gebruikers

blog comments powered by Disqus

Installeren

InstallerenBekijk in App Store