E-lite: E-nummers lite

E-lite: E-nummers lite
Prijs: GRATIS
Categorie: Gezondheid/fitness
waarderingen: iPhone/iPad App - E-lite: E-nummers litewaarderingen: iPhone/iPad App - E-lite: E-nummers litewaarderingen: iPhone/iPad App - E-lite: E-nummers litewaarderingen: iPhone/iPad App - E-lite: E-nummers litewaarderingen: iPhone/iPad App - E-lite: E-nummers lite 1 waarderingen
Plaatsingsdatum: 14 mei 2010
Bedrijf: Bouillon, culinaire journalistiek
Grootte: 652.70 kb
Versie: 1.1
App Type: iPhone / iPod Touch

Beschrijving

Omdat E-nummers door de Europese Unie goedgekeurd zijn, zijn zo ook veilig… toch? Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek toont iets anders aan: de veiligheid van sommige E-nummers is twijfelachtig en in sommige gevallen zijn de risico's zelfs erg groot.

De bedoeling van levensmiddelen is dat ze je leven geven en niet energie afnemen. De verwerking van de chemische stoffen die schuilgaan achter E-nummers kost je lichaam soms mee energie dan dat er binnenkomt. In sommige gevallen zijn de risico 's dermate groot dat je er ernstige ziektes aan over kunt houden, bijvoorbeeld darmkanker.

De Française Corinne Gouget heeft vanaf de jaren negentig wereldwijd de resultaten van onderzoeken naar E-nummers opgevraagd en verzameld. Deze gegevens heeft ze gebundeld in een handige gids. Wanneer meerdere onderzoeken tot de conclusie kwamen dat een E-nummer risico's met zich mee zou brengen, werd dit E-nummer als risicovol bestempeld of zelfs afgeraden. Uit vele onderzoeken kwamen geen risico's naar boven, simpelweg omdat deze betaald werden door voedselproducenten.

De Nederlandse vertaling van deze gids is al een aantal jaren op de markt en is een succes. Deze gids is nu ook beschikbaar als een handige iPhone-applicatie. Hiermee kun je snel opzoeken wat de risico's van de toegevoegde ingrediënten zijn, die op de verpakking vermeld staan.

Eigenschappen van de volledige applicatie:
- De volledige lijst met E-nummers.
- Een zoekfunctie om te zoeken op nummer of naam.
- Zoeken op nummer met een numeriek toetsenbord, zodat typen in een drukke winkel geen probleem is.
- Duidelijke indicatie van de risico's: groen is veilig, oranje risicovol en rood af te raden.
- Extra informatie bij ieder E-nummer.
- Uitgebreide informatie bij de twee grootste boosdoeners (E951 aspartaam en E621 MSG).
- De applicatie werkt volledig offline, er is dus geen internetverbinding nodig tijdens het gebruik (ideaal voor op je iPod touch).
- Aanpasbare lettergrootte om ook in een drukke omgeving goed te kunnen lezen.
- Volledig gebaseerd op onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek. Alle teksten zijn speciaal voor deze gids geschreven en vertaald naar het Nederlands.

In deze liteversie is een klein aantal E-nummers opgenomen om de werking van de volledige applicatie te tonen. Zoek in de App Store naar de volledige versie als je de beschikking wilt hebben over alle E-nummers, de volledige versie heet "E-nummers".

Mocht je problemen ondervinden met deze applicatie of vragen hebben, neem dan contact met ons op. Op reacties in de App Store kunnen wij niet reageren, stuur dus een e-mail. Voor technische vragen of problemen: Buzzera, support@buzzera.com. Voor inhoudelijke en andere vragen: Bouillon Culinaire Journalistiek, redactie@bouillonmagazine.nl.

Bronvermelding:
- Oorspronkelijke titel: Additifs Alimentaires
- Auteur: Corinne Gouget
- Copyright: Editions Chariot d'Or
- Redactie: Bouillon Culinaire Journalistiek/Will Jansen
- Applicatieontwikkeling: Buzzera/Jonathan Hogervorst

Installeren / Bekijk in App Store

Schermafbeeldingen van app


Recensies van gebruikers

blog comments powered by Disqus

Installeren

InstallerenBekijk in App Store