Mediation College
Bedrijf: iMediaStars Grootte: 18.01 MB Versie: 1.0 App Type: Universal (iPhone / iPod Touch / iPad) |
Beschrijving
Welkom bij mediatortool, de app van het Mediation College.
Met mediatortool bent u op de hoogte van het laatste nieuws, opleidings- en trainingsinformatie, de kalender en handige mediationtools. U kunt een gratis tour maken in ‘het kleurenpalet van de mediator’ en deze handige waaier direct bestellen. Als student kunt u middels deze app direct inloggen op uw studentenaccount om vlot uw credit saldo te raadplegen en nieuwe credits te bestellen voor nascholingsactiviteiten. Mediatortool zal regelmatig worden geëvalueerd en aangevuld met nieuwe opties.
Mediator Worden? Een prachtig beroep en mooie uitdaging.
In toenemende mate wordt mediation ingezet als middel om conflicten tussen mensen op te lossen. Immers een gang naar de rechter is voor velen onbetaalbaar geworden en leidt naast onzekerheid over een goede afloop ook tot menig financieel debacle. Niet in de laatste plaats blijven emoties gedurende een lange periode parten spelen bij de partijen en deze kunnen vaak hoog oplopen.
Het is dan ook beter om er samen uit te komen. Wanneer dat niet zonder meer mogelijk is kan een professionele mediator worden ingeschakeld die partijen helpt om over de ontstane kwestie te communiceren en hen zodoende zelf op zoek te laten gaan naar een oplossing. De mediator beschikt daartoe over communicatietechnieken waarmee hij succesvolle interventies kan toepassen. Partijen kunnen op deze wijze weer in beweging worden gebracht. Meestal gaat het dan niet over het detail van de kwestie maar over de emoties die hierachter zitten.
Mediation wordt overal toegepast. Bij partnerscheidingen, familie kwesties, burenruzies, conflicten met de overheid, zakelijke conflicten. Feitelijk overal waar ruzie voorkomt kan mediation uitkomst bieden.
De Mediatorsfederatie Nederland (MfN), voorheen Nederlands Mediation Instituut bewaakt de kwaliteit van mediation en de mediator in Nederland. Inmiddels zijn er een kleine 3000 mediators opgenomen in het MfN register die allemaal voldoen aan de beroepsvaardigheid eisen van het MfN. Deze mediators mogen de titel MfN Registermediator voeren. Voorafgaand hieraan dienen de mediators een opleiding te hebben gevolgd bij een MfN erkend instituut en ook hun theoretisch en praktisch examen met goed gevolg afgelegd te hebben.
Velen vragen zich af of een mediator voldoende mediations kan doen om van te leven. Het antwoord is volmondig ‘ja!’. Het is natuurlijk even als bij andere zelfstandige beroepen zo, dat er door de praktiserend mediator wel acquisities moeten worden gedaan. Het beste is om dat bij verwijzers zoals bijvoorbeeld gemeenten, woningcorporaties of grotere organisaties te doen. Zij hebben regelmatig mediators nodig. Specialisatie opleidingen zoals Familiemediation en Arbeidsmediation helpen om werk te vinden in deze segmenten. (Echtscheidingen, nalatenschappen en arbeidsconflicten zijn op dit moment ongeveer 60% van de mediationmarkt.)
Het is natuurlijk ook mogelijk om als mediator in een maatschap te gaan werken om zo de kosten te reduceren en door synergie een sterkere organisatie te vormen. Daarnaast zijn er franchise formules die zich toeleggen op het verwerven van opdrachten, zodat u zich bezig kunt houden met het mediationvak. Kortom er zijn voldoende mogelijkheden om een goede mediationpraktijk op te bouwen. Ook zullen mediation competenties steeds belangrijker worden bij sollicitaties naar leiding gevende functies. Conflicten op de werkvloer leiden steeds vaker tot ziekteverzuim en werkgevers zullen steeds meer preventieve maatregelen willen nemen om kostenbesparingen te realiseren. Dat begint al met de competenties van nieuwe managers.
Het Mediation College in Alkmaar is een door MfN erkend instituut en geeft al een aantal jaren maandelijks de basisopleiding ‘Professioneel Mediator’, welke nodig is om toe te treden tot het MfN register. De opleiding vindt plaats in het eigen trainingscentrum van het Mediation College in Alkmaar en sinds kort ook in Doetinchem.