ONL: Pelle Flitst

ONL: Pelle Flitst
Prijs: GRATIS
Categorie: Onderwijs
Geen waarderingen
Plaatsingsdatum: 17 december 2013
Bedrijf: EDventure, vereniging voor onderwijsadviesbureaus
Grootte: 15.83 MB
Versie: 1.0.5
App Type: Universal (iPhone / iPod Touch / iPad)

Beschrijving

Pelle Flitst is een app die kinderen met dyslexie helpt door woorden te flitsen. De app is bedoeld voor kinderen in groep 4 en 5.

De ontwikkeling van het spel is geïnitieerd door Onderwijszorg Nederland. ONL is een innovatieve aanbieder van onderzoek naar- en behandeling van dyslexie. De game wordt gratis aangeboden aan alle kinderen en hun ouders.

Pelle Flitst doe je met zijn tweeën. De ene speler leest de woorden hardop en de ander geeft aan of het goed gelezen is. Elk woord wordt in een flits getoond, waarbij de lettergrootte en de flitsduur instelbaar zijn. Woorden die nog niet goed gelezen werden, worden opnieuw aangeboden. Door op de 'roteren' button te drukken kun je tegenover elkaar of naast elkaar zitten. Voor elke goed gelezen ronde verdien je een hondenpenning voor op de halsband van Pelle. Door het schudden van de letters en de positieve feedback van Pelle wordt het flitsen van woorden een leuke ervaring. De basis van de app zijn woorden die kort zichtbaar zijn. Het oefenen van woorden met eenzelfde structuur is een beproefd hulpmiddel voor kinderen met dyslexie. Er zijn 56 rondes waarin steeds een andere woordgroep geflitst wordt. Iedere ronde worden steeds twintig woorden aangeboden die duidelijk familie van elkaar zijn. De woordrijen volgen de behandelingen van de dyslexiebehandelaars: naast thuis spelen zal de app ook goed ingezet kunnen worden tijdens de behandeling.

Met Pelle Flitst wordt dyslexie niet behandeld, maar kinderen kunnen met de app wel woorden sneller leren herkennen. Vragen of suggesties? Mail naar info@edventure.nu.

Installeren / Bekijk in App Store

Schermafbeeldingen van app


Recensies van gebruikers

ONL: Pelle Flitst
waarderingen: iPhone/iPad App - ONL: Pelle Flitstwaarderingen: iPhone/iPad App - ONL: Pelle Flitstwaarderingen: iPhone/iPad App - ONL: Pelle Flitstwaarderingen: iPhone/iPad App - ONL: Pelle Flitstwaarderingen: iPhone/iPad App - ONL: Pelle Flitst
door OffertO
Flitsende app
Onze zoon maakt eigenlijk weinig fouten, maar volgens de leerkracht blijft hij spellend lezen. De letters blijven letters, er komt niet altijd meteen een heel woord uit. Oefen op snelheid, is de suggestie. Dat kan prima geoefend worden met dit flitsprogramma. Er zijn er wel meer, maar deze is léuk. Hij vindt het leuk, want gaat vooruit; wij vinden het leuk want we kunnen samen met hem spelen. Daar groeien we allemaal van! Dank voor de prima app!
ONL: Pelle Flitst
waarderingen: iPhone/iPad App - ONL: Pelle Flitstwaarderingen: iPhone/iPad App - ONL: Pelle Flitstwaarderingen: iPhone/iPad App - ONL: Pelle Flitstwaarderingen: iPhone/iPad App - ONL: Pelle Flitstwaarderingen: iPhone/iPad App - ONL: Pelle Flitst
door MarjoleinK
Flitsende app!
Mooie app die goed aansluit bij de behandeling voor kinderen met dyslexie. Erg motiverend!
blog comments powered by Disqus

Installeren

InstallerenBekijk in App Store