Paddenstoelen van Nederland

Paddenstoelen van Nederland
Prijs: € 5,99
Categorie: Naslagwerken
Geen waarderingen
Plaatsingsdatum: 27 augustus 2012
Bedrijf: ETI BioInformatics
Grootte: 42.82 MB
Versie: 1.0
App Type: iPhone / iPod Touch

Beschrijving

Deze digitale gids Paddenstoelen van Nederland maakt deel uit van een serie mobiele informatiesystemen voor het herkennen van soorten in de natuur. Ze zijn ontwikkeld in het kader van het EU KeyToNature project dat beoogt flora- en fauna-informatie snel en gemakkelijk toegankelijk te maken.

Deze app bevat:

- Informatie over de 148 meest zichtbare soorten paddenstoelen in Nederland, die tevens voor een groot deel zijn opgenomen in het meetnet voor ecologische monitoring
- Ruim 250 foto's
- Een interactieve sleutel voor het determineren van soorten
- Een alfabetische soortenlijst met een zoekfunctie
- Links naar de GBIF website met meer foto's en aanvullende informatie

Deze applicatie is een voor dit medium aangepaste heruitgave van een selectie van de CD-ROM De Interactieve Paddenstoelengids, gepubliceerd door ETI en G.J. Keizer (ISBN 90-75000-85-15). Behalve deze paddenstoelengids is er een e-flora voor Nederland en Engeland en een serie e-fauna's (vlinders, reptielen en amfibieën, zoetwatervissen). Meer titels zijn in voorbereiding.

Waarschuwing:
Paddenstoelen kunnen giftig zijn; sommige soorten zijn zelfs dodelijk giftig. Het onderscheid tussen giftige en onschuldige soorten is vaak lastig en kan niet zomaar op grond van foto's plaatsvinden. De auteur en uitgever van deze gids kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele gevolgen van het eten of plukken van paddenstoelen die in deze uitgave worden besproken.

Colofon

Samenstelling: Tekla Boersma en Huub Veldhuijzen van Zanten
Bron: G.J. Keizer, De Interactieve Paddenstoelengids van Nederland
Programmering: Dennis Seijts, Stefano Martellos en Edwin van Spronsen
Initiatief: ETI BioInformatics
Fotografie: G.J. Keizer (210 foto’s). Daarnaast zijn wij de volgende natuurfotografen zeer erkentelijk voor hun bereidwillige medewerking: R. Knol, R. Chrispijn, J. Ketelaar en J. Meijvogel

ETI BioInformatics is in 1990 opgericht door de Nederlandse overheid en UNESCO om brede toegang tot informatie op het gebied van de taxonomie en biodiversiteit te faciliteren.

Installeren / Bekijk in App Store

Schermafbeeldingen van app


Recensies van gebruikers

blog comments powered by Disqus

Installeren

InstallerenBekijk in App Store