OpenMind – EFT, mediteer, adem

OpenMind – EFT, mediteer, adem
Prijs: € 14,99
Categorie: Gezondheid/fitness
Geen waarderingen
Plaatsingsdatum: 3 augustus 2018
Bedrijf: Merel Hovestad
Grootte: 301.85 MB
Versie: 1.0
App Type: iPhone / iPod Touch

Beschrijving

OpenMind: dé meest complete app om jouw issues of problemen aan te pakken!

Kleine of wat grotere problemen: we hebben er allemaal af en toe last van. Toch is dit nog best een taboe-onderwerp om over te praten. ‘OpenMind’ helpt je om zelf, of met professionele hulp van een psycholoog of andere professional, met jouw problemen te dealen. Begeleid door psychologe Merel biedt de app je ademhaling-, meditatie- en smarttapping oefeningen. Daarnaast hebben we specials gemaakt rond thema’s als stress, slapeloosheid en angst. Daarin vind je speciaal geselecteerde oefeningen (meditatie, smarttappingen en ademhaling) en hebben we een uitdagende serie challenges voor je klaarstaan.

Wat kun je verwachten?

Smarttapping
Smarttapping is een krachtige, effectieve methode om stress, negatieve emoties en trauma’s te reduceren of zelfs helemaal op te lossen. Smarttapping is een behandelwijze die cognitieve gedragstherapie combineert met de zogenaamde Emotional Freedom Technique. Deze techniek richt zich op het doorbreken van emotionele blokkades die in het verleden zijn ontstaan door niet verwerkte negatieve gebeurtenissen of trauma’s. Middels EFT ontkoppel je oude emoties van het heden. Negatieve emoties hebben de neiging zich fysiek te manifesteren, u herkent wellicht spierspanning op de schouders, zenuwen rondom de maagstreek, een oppervlakkige ademhaling. Het probleem uit zich op een ander niveau dan waarop het is ontstaan. Door op specifieke lichaamspunten te kloppen vinden we dé sleutel naar direct loslaten. In de app kun je samen met Merel tappen, of kun je het alleen doen, geholpen door ‘vleugje’ Augmented Reality.

Ademhalingsoefening
In de ademhalingsmodule ga je gericht met je ademhaling aan de slag. Dit kan verschillende functies hebben. Sommige ademhalingsoefeningen brengen je rust, terwijl andere juist verkwikkend en oppeppend werken. Naast de standaard ademhalingsoefening, hebben de specials ook ieder hun eigen oefening die helemaal op maat zijn gemaakt voor het specifieke thema.

Meditatie
Meditatie zorgt voor meer verbinding van body & mind. Meditatie leert je dat je niet je gedachten bent, maar dat gedachten komen en gaan. Je zenuwstelsel ontspant en het helpt je meer emotioneel in balans te komen. ‘OpenMind’ biedt je een hele reeks ontspannende meditatie-oefeningen, waarin Merel je (af en toe) heel gerichte opdrachten of tips geeft.

Dagboek
Het opschrijven van jouw issues is vaak al een heel goede eerste stap om ermee om te leren gaan. Iedere special heeft zijn eigen op maat gesneden dagboek en er is ook een algemeen dagboek om je beslommeringen aan toe te vertrouwen. Bovendien is er (alleen als je dit wil!) de mogelijkheid om je dagboek te delen met bijvoorbeeld jouw psycholoog. Dit kan nuttig zijn om over te praten tijdens de volgende sessie!

En meer..
Naast bovenstaande features biedt ‘OpenMind’ je ook een uitgebreid overzicht van je actuele issues, met statistische feedback. En we begrijpen dat jouw issues erg privé zijn. Alle informatie blijft dan ook keurig op jouw smartphone staan en wordt echt helemaal nooit doorgestuurd naar ons of anderen, tenzij je zelf je dagboek deelt. Kortom; wij hebben geen enkel inzicht in jouw persoonlijke informatie.

Disclaimer:
Deze app is ontwikkeld met de grootste zorg. Noch de ontwikkelaar, noch de auteur is aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in deze app.

Installeren / Bekijk in App Store

Schermafbeeldingen van app


Recensies van gebruikers

blog comments powered by Disqus

Installeren

InstallerenBekijk in App Store