Pollennieuws

Pollennieuws
Prijs: US$ 0,00
Categorie: Diensten
waarderingen: iPhone/iPad App - Pollennieuwswaarderingen: iPhone/iPad App - Pollennieuwswaarderingen: iPhone/iPad App - Pollennieuwswaarderingen: iPhone/iPad App - Pollennieuwswaarderingen: iPhone/iPad App - Pollennieuws 2 waarderingen
Plaatsingsdatum: 9 september 2009
Bedrijf: World of Warmth
Grootte: 13.71 MB
Versie: 3.1
App Type: iPhone / iPod Touch

Beschrijving

Pollennieuws is een applicatie voor de iPhone en iPod Touch waarmee u dagelijks op de hoogte wordt gehouden van actuele informatie over pollen en hooikoorts en waarmee u uw eigen hooikoortslogboek kunt bijhouden.

Pollennieuws wil mensen in staat stellen om pollenplanten die hooikoortsklachten veroorzaken te leren herkennen en te mijden als ze bloeien. Ideaal om even te bekijken voordat u gaat sporten, recreëren of wandelen in de buitenlucht. Het biedt u ook de mogelijkheid om uw hooikoortsmedicatie af te stemmen op de actuele situatie. De applicatie bestaat uit een aantal elementen:


• Pollenkaartje
Onafhankelijke biologen verzorgen dagelijks een pollenkaartje van Nederland met de verwachting van de pollen in de lucht. De polleninformatie op het pollenkaartje wordt dagelijks rond 7.00 uur door Pollennieuws gemaakt en indien nodig vaker.


• Pollenjournaal
Regelmatig schrijft bioloog Maurice Martens een kort tekstbericht met een samenvatting van de meest actuele ontwikkelingen. Middels een pushbericht wordt u op de hoogte gehouden van het verschijnen van een nieuw journaal. U kunt het "hatsjoe-geluidje" dat te horen is bij dit pushbericht aan- of uitzetten via de “instellingen” op de laatste pagina van de app.


• Pollenvideofilmpjes
Wekelijks worden op mooie locaties nieuwe videofilmpjes over pollen, pollenplanten en hooikoorts gemaakt. In de videofilmpjes wordt wat dieper ingegaan op de kenmerken van een specifieke boom, struik, gras of kruid. De meest recente video's staan bovenaan de lijst. Door op "done" te drukken kan tijdens het afspelen van een video worden teruggekeerd naar het video-overzicht.


• Meldingen in een eigen Logboekje
Door het plaatsen van meldingen kunt u zelf het verloop van uw eigen hooikoortsklachten vastleggen in een logboekje. U kunt de intensiteit en de belangrijkste symptomen aangeven. Er zijn twee nieuwe symptomen toegevoegd "Benauwdheid met piepen" en "Hoesten".
Door de reeks meldingen in uw eigen logboekje een kwart slag te draaien, krijgt u in één oogopslag een jaaroverzicht van uw hooikoorts in beeld. U kunt uw meldingen eenvoudig mailen naar bijvoorbeeld uw computer of uw arts via "Exporteer Mijn Meldingen".
Ook kunt u uw eigen hooikoortsbeleving vergelijken met andere meldingen uit uw regio en Nederland.


• Pollenkalender
In de Pollenkalender wordt de bloeiperiode van de belangrijkste bomen, struiken, grassen en kruiden weergegeven. Als u op een bloeitijdindicatie van de pollenkalender drukt krijgt u een goed herkenbare foto met beschrijving van de plant te zien en de mogelijkheid om een korte leerzame videofilm over deze plant te bekijken.
In combinatie met het logboekje kan het verband gelegd worden tussen uw eigen klachten en de bloeiperiode van specifieke planten.


Deze app vereist een goed werkende internet verbinding. Indien dit niet het geval is zal de app niet optimaal tot zijn recht komen.

Installeren / Bekijk in App Store

Schermafbeeldingen van app


Recensies van gebruikers

Pollennieuws
waarderingen: iPhone/iPad App - Pollennieuwswaarderingen: iPhone/iPad App - Pollennieuwswaarderingen: iPhone/iPad App - Pollennieuwswaarderingen: iPhone/iPad App - Pollennieuwswaarderingen: iPhone/iPad App - Pollennieuws
door Qtje2011
Prima
Goeie App.Goede voorspellingen en info.
Pollennieuws
waarderingen: iPhone/iPad App - Pollennieuwswaarderingen: iPhone/iPad App - Pollennieuwswaarderingen: iPhone/iPad App - Pollennieuwswaarderingen: iPhone/iPad App - Pollennieuwswaarderingen: iPhone/iPad App - Pollennieuws
door Ton Haex
Nu mijn eigen Pollen-logboekje
De nieuwe update van Pollennieuws net gedaan en ik kan gelijk bij gaan houden hoeveel last ik heb van pollen. Ik heb gelijk maar eens een melding gemaakt. En dan zie ik dat er al 55 andere mensen in het and ook al een melding hebben gemaakt. Bij mij in de regio lijken op dit moment maar 2 mensen last te hebben van hooikoorts. Ik vind dit een enorme vooruitgang. Hopelijk kunnen ze ook iets aan de pollen doen ;-)
Pollennieuws
waarderingen: iPhone/iPad App - Pollennieuwswaarderingen: iPhone/iPad App - Pollennieuwswaarderingen: iPhone/iPad App - Pollennieuwswaarderingen: iPhone/iPad App - Pollennieuwswaarderingen: iPhone/iPad App - Pollennieuws
door sebas05
Toppie
Geweldige app. Kunnen ze ook de statistieken bij gaan houden door de gegevens van de mensen met hooikoorts klachten. Bij de kalender nu nog een plaatje van de desbetreffende boom/gras/kruit en de app is helemaal af. Dan zes sterren.
blog comments powered by Disqus

Installeren

InstallerenBekijk in App Store